-

Ohjeita uusille ja vanhoille festarikävijöille

1. Varustautuminen

Ruoka ja leiriytymistarvikkeet

Otathan mukaan kaiken festivaalin aikana tarvitsemasi varustuksen kuten majoittumisvälineet, ruokaa sekä lämmintä puettavaa. Huom! Juhannussuven yöt ovat usein kylmiä, eikä pelkkä sisäisesti nautittu lämmike välttämättä riitä pitkän yön yli.

Käteinen raha

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Kauhajoen keskustassa 25 km päässä festivaalialueesta. Varaathan siis mukaasi riittävästi käteistä hyvissä ajoin ennen Nummirockiin saapumista. Nummirockin omissa myyntipisteissä myös korttimaksu on mahdollista.

2. Saapuminen

Rock-Bussit

Kauhajoen matkahuolloistaja Seinäjoen matkakeskukselta kulkee festivaalin aikana busseja Nummirockiin. Rockbussien aikataulut julkaistaan kevään aikana.
Rockbussit eivät aja Nummirockista Seinäjoelle joka päivä, vain sunnuntaina aamupäivällä.

Ranneke

Jokainen festivaalivieras tarvitsee alueella vapaaseen liikkumiseen festivaalirannekkeen. Lippusi voit vaihtaa rannekkeeseen festivaalialueen pääportilla. Festivaaliranneke oikeuttaa pääsyn myös telttailualueelle. Katkaistun tai kadotetun rannekkeen tilalle ei vaihdeta uutta ranneketta.

3. Leiriytyminen

Saapuessasi alueelle, huomioithan muutkin leiriytyjät.
Täytetään leirintäalue keskeltä päin, eikä alueiden reunoilta, niin että kaikki myöhemmin saapuvat mahtuvat autoineen ja telttoineen mukaan.

Ajoneuvot

Ajoneuvosi voit parkkeerata telttailualueelle vaikka telttasi viereen.
Myös päivälipun ostaneet voivat parkkeerata autonsa telttailualueelle. Vaihtoeihtoisesti voit jättää autosi parkkiin ennen tapahtuma-aluetta olevalle parkkialueelle. Sieltä sinun on helpompi poistua, kun teltat eivät ole tukkineet reittiäsi.
Auto-ongelmissa voit ottaa yhteyttä info-pisteeseen.

Rakennelmat

Nummirockin leireihin voit tuoda mukanasi suuriakin rakennelmia. Alueelle tuodun tavaran purkamisesta ja pois kuljettamisesta tapahtuman jälkeen vastaa festivaalivieras itse. Huolehdithan myös rakennelmiesi turvallisuudesta itsellesi sekä naapurileiriläisille. Järjestäjällä on oikeus puuttua liian isoihin/laajoihin leirirakennelmiin.

Asuntovaunut ja -autot

Leirintäalueella voit myös tulla asuntovaunun kanssa tai asuntoautolla. Sähköpaikat (4A tai 6A) tulevat varattaviksi huhtikuun aikana.

4. Juhlan aikana toimiminen

Kuvaaminen

Valokuvaus on sallittua festivaalialueella. Esiintyjien ääni- ja videotallentaminen on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Järjestäjillä ja yhtyeiden jäsenillä on oikeus takavarikoida luvattomat tallenteet.

Anniskelualueet

Festivaalialueella voit nauttia virvokkeita kolmella anniskelualueella. Vihreän lavan läheisyydessä sijaitsee Fosters Live (A-oikeuksin), sekä rannassa Inferno-lavan vieressä Fosters Beach (A-oikeuksin). Alueilla on 18 vuoden ikäraja, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Uiminen

Festivaalialue sijaitsee kauniilla paikalla Nummijärven rannalla. Uiminen on sallittua, mutta varo sukeltamista ja veteen hyppäämistä petollisten kivien varalta.

5. Esiintymislavat

Tänä vuonna Nummirockissa on ainakin 4 lavaa. Lavat on merkattu alueen karttaan. Yllätysesiintyjät yllättävissä paikoissa saattavat olla mahdollisia. ;)

Esiintymislavat ovat vartioituja ja ehdottomasti yleisöltä suljettuja. Mahdolliset häiriköt varautukoot rannekkeen poistamiseen.

Tupakkalaki määrää, että lavojen edessä tupakointi on ehdottomasti kielletty. Festivaalialueen karttaan on merkitty tupakkapaikat. Noudattamalla tupakkalakia takaat onnistuneen festivaalikokemuksen myös tupakoimattomille henkilöille.

6. Leirialue

Nummirockin leirialue on tarkoitettu ainoastaan festivaalivieraille. Leiriytyminen alueella sisältyy kolmen päivän lipun hintaan ja sijaitsee festivaalialueen välittömässä läheisyydessä.

Yhden päivän lipun ostaneilla on myös oikeus leiriytyä telttailualueellamme rannekkeen voimassaoloaikana. Tapahtuman aikana suoritetaan tarkastuksia ja liputtomat henkilöt poistetaan välittömästi alueelta.

Vaikka telttailualue on valvottu, pidäthän omaisuudestasi huolta epärehellisten vierailijoiden varalta. Nummirock ei vastaa varastetusta eikä kadotetusta omaisuudesta. Metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko on ehdottomasti kielletty!

7. Alueen palveluja

Rock-toimisto

Rock-toimisto sijaitsee alueen sisäpuolella olevassa rakennuksessa.

Infopiste, tavaran säilytys ja löytötavarat

Festivaalivierasta palvelee pääportin vieressä sijaitsevat infopiste, tavaran säilytys sekä löytötavaratoimisto. Kysele kadonneiden tavaroittesi perään täällä, sekä tuo löytämäsi lompakot, puhelimet sekä avaimet. Juhannuksen jälkeen Nummirockin löytötavarat löytyvät helpommin FindMee -palvelun kautta.

Tavaransäilytyksen hinta on 4 e/kantamus, joka käsittää koko viikonlopun. Kassilla käynnistä veloitamme 1e/ käynti.

Relaamo

Festarivieraiden viihtyvyyden parantamiseksi festivaalialueelle pystytetään viime vuoden tapaan Relaamo, jossa festarin aikana on mahdollisuus ladata sekä kehoa, mieltä että mobiililaitettasi. Relaamossa kännykän lataaminen onnistuu veloituksetta omalla laturillasi.

Relaamossa voit nauttia myöhäisen aamiaisen, maittavaa kotiruokaa lounaaksi tai päivälliseksi ja makeannälän yllättäessä makean jälkiruoan. Relaamon valikoimasta löytyy myös kasvisruokavaihtoehto. 

Tämä mesta pelastaa sinut monesta hädästä!

Sauna

Festarialueen rannalla sijaitsee Nummirock VIP-sauna, jonka terassilla on pieni anniskelualue. Lisätietoja tulossa lähiaikoina.

8. Aukioloajat

Festivaalialueen portit ovat auki seuraavasti:

Aukioloajat julkaistaa kesämpänä.

9. Ostokset

Myyntikojut

Festivaali- ja leirialueella sijaitsee useita ruoka- ja tuotemyyntikojuja. Nummirock-Shop sijaitsee festivaalialueen alakentän isossa RELAAMO -teltassa, josta voit ostaa bändipaidat sekä uuden Nummirock 2017 T-paidan tai hupparin. Luonnollisesti myynnissä on myös muut Nummirock -tuotteet.

Nummijärven Lähikauppa EI ole avoinna!

10. Työntekijät

Työntekijäksi saapuminen

Työntekijöille on varattu oma parkkialue n. 200m päässä varsinaisesta festivaalialueesta.
Saapuessaan alueelle, työntekijät noutavat rannekkeensa henkilöllisyystodistusta vastaan tapahtuman Info pisteestä. Varaathan aikaa myös jonotteluun! Työntekijöiden tulee ilmoittautua työpisteen vastaavalle hyvissä ajoin (n. 15-30 min ennen työvuoron alkua), jolloin työpisteen vastaava antaa ohjeet ja perehdyttää työntekijän työhönsä.

Työntekijöiden ruokailu

Työntekijöille tarjotaan pääsylipun lisäksi 1kpl lämmin ruoka sekä kahvi. Työntekijät voivat ruokailla festivaalialueen sisäpuolella suuressa rakennuksessa sijaitsevassa työntekijöiden ruokalassa ruoka- ja kahvilippua vastaan. Luvassa on kunnon kotiruokaa, kasvissyöjät huomioiden.

11. Turvallisuus

Alueella kielletyt esineet

Pullojen, lasiesineiden, päihdyttävien aineiden ja teräaseiden tuominen festivaalialueelle on ehdottomasti kielletty! Turvallisuuden lisäämiseksi toivomme teidän tuovan leirintäalueelle vain tölkkejä ja muovipulloja. Eli välttäkäähän lasipulloja.

Alueella toimiminen

Lavanedustojen turvallisuuden lisäämiseksi kiellämme ns. crowd surfingin. Häiriköt poistetaan alueelta rannekkeen katkaisemisen uhalla.

12. Poistuminen festivaalilta

Leirin purkaminen

Leiriytyjä on itse vastuussa tuomiensa leirirakennelmien purkamisesta ja pois kuljettamisesta.

Jätehuolto

Nummirock pyrkii omalta osaltaan pitämään luonnon siistinä ja onkin nyt päättänyt kierrättää mahdollisimman paljon tapahtuman aikana syntyvästä jätekuormasta. Jokaiselle telttailijalle on sisäänajoportin yhteydessä jaettu 2 jätesäkkiä (toinen kirkas ja toinen musta). Kirkkaaseen säkkiin on tarkoitus lajitella kaikki poltettava jäte (ruuantähteet, muovi, paperi, kääreet, jne) ja musta säkki on tarkoitettu metallijätteitä varten. Lisäksi alueella on jätteiden keräyspiste, jossa on kierrätysastiat myös puhtaalle pahville ja lasille. Käsiohjelmasta voi lukea jätteiden lajittelun periaatteet tarkemmin tai epäselvissä asioissa kysyä neuvoa Info pisteeltä. Autathan siistijöitä toimittamalla roskasi keräyspisteeseen. Telttailualueella partioivilta järjestyksenvalvojilta voit pyytää jätesäkkejä lisää roskiesi keräämistä varten. Toimitathan myös lasiastiat keräyspisteeseen ja pantilliset pullot ja tölkit pullojen kerääjille. Jätäthän leirisi siistiksi kotiin lähtiessäsi. Luonto kiittää. Lue lisää kierrätyksestä festivaalin aikana.

13. Hotelli

Lähimmät hotellit sijaitsee Kauhajoen keskustassa. Festaribussilla pääset kätevästi hotelleilta festarialueelle ohjelman alun aikoihin sekä takaisin hotellille ohjemän päätyttyä.
Kauhajoen keskustasta löytyy Kauhajoen Krouvi, jonka vieressä sijaitsee matkahuolto, jonka pihasta festaribussit lähtevät.
Noin 5km Kauhajoen keskusta sijaitsee Aronkeidas, jonka kautta festaribussit myös kiertävät.
Festaribussit eivät aja Seinäjoelle yöllä ohjelman päätyttyä.

14. Ystävänkortti toiminta

Nummirock on mukana Ystävänkortti toiminnassa. Ystävänkortilla pääsee ystävä/tukihenkilö ilmaiseksi sisään.

-